Čierne bodky a začervenané vyrážky sú nepríjemnou súčasťou našich životov, a to nielen v pubertálnom veku. Bojovať s nimi je náročné, ale nie nemožné. Vhodná každodenná starostlivosť je v tomto prípade základom.

Čierne bodky, odborne aj komedóny, sú vlastne upchané vlasové folikuly, v ktorých sa usadil prebytočný maz či odumreté kožné bunky. Časom maz na povrchu zoxiduje a zmení farbu na nepríjemnú čiernu, v horšom prípade príde k zápalu a bolestivej vyrážke.

Vznik čiernych bodiek, tak ako akné, je podmienený viacerými faktormi. Pod ich výskyt sa podpisujú genetické predispozície, hormonálne zmeny, fajčenie, vek, nadmerné potenie, nezdravé stravovanie alebo špecifická liečba. V každom prípade ale ide o kozmetickú nepríjemnosť, ktorá sa podpisuje na sebavedomí človeka.

Mechanické vytláčanie čiernych bodiek síce môže pôsobiť efektívne, no póry sa nevyčistia dokonale a navyše riskujete infekciu, ktorá celú situáciu výrazne zhorší. Ideálom starostlivosti o pleť postihnutú čiernymi bodkami či akné je vhodná voľba čistiacej vody. Tá musí na jednej strane pokožke poskytovať dostatočnú vlhkosť, aby sa zabránilo tvorbe nadmerného mazu a zároveň účinnými látkami zabraňovať tvorbe veľkých pórov.

CLEAN & PROTECT vyživujúca micelárna voda obsahuje pokrokovú formulu vyvinutú na čistenie pleti, a to nielen jej hlbokých pórov, ale aj napríklad vodeodolného make-upu. Vďaka pridaným látkam a vitamínu E pokožku chráni a pôsobí aj proti strate vlhkosti. Prítomné oleje pokožku zjemňujú a blahodárne pôsobia aj na suchú a citlivú pleť.

Výborným doplnkom k micelárnej vode je prípravok pre zmatnenie a hydratáciu pokožky. Takým je aj MEDICAL BEAUTY For Cosmetics elixír na čistenie pórov a zmatnenie pleti , ktorý zmenšuje veľkosť samotných pórov, zjemňuje pleť a pôsobí na nečistoty a lesk. Dlhotrvajúci zmatňujúci a hydratačný účinok elixíru optimálne dopĺňa pleťovú starostlivosť. Pokožka je zvlhčená po dlhšiu dobu a jemné vrásky sú vypĺňané zvnútra. Jemná textúra sa ľahko nanáša a robí pleť mladšou a zmatnenou.