V lete nás v dôsledku slnečného žiarenia potrápia zvýraznené vrásky či pehy alebo pigmentové škvrny, pre zimu a jeseň je zas typická suchá a šupinatá pleť a všeličo iné.  A práve tieto zimné problémy nás pomaly ale isto čakajú. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako sa s nimi popasovať.

Peklo pre suchú pleť, no v bezpeční nie je ani tá mastná

Hoci by sme si v prvom momente mohli myslieť, že zimné obdobie je problematické najmä pre suchú pokožku, nie je to tak celkom pravda. Samozrejme, tá suchá trpí výrazne viac, je i celkovo náchylnejšia, no starostlivosť o mastnú pleť v zime vôbec nie je jednoduchá a nie vždy je to správna voľba kozmetiky.

Pre suchú pleť je typický nedostatok vlahy a naozaj slabá štruktúra, preto na ňu dokážu zimné mrazy zaútočiť oveľa viac. Už sama o sebe má narušenú prirodzenú kožnú bariéru.  Následne dochádza k odparovaniu vlhkosti a s ňou i k strate dôležitých látok na hydratáciu vašej pleti. Preto potom pleť nevie udržať vodu, vysychá a kožná bariéra je opäť slabšia.

V prípade mastnej pleti je tento problém menej akútny, avšak nesprávna starostlivosť o takýto typ pleti v zimnom období môže priniesť rad iných problémov. Typickým prejavom pre mastnú pleť je zvýšená produkcia kožného mazu, ktorý následne upcháva póry. To vedie k zvýrazneným pórom, akné či nepeknému lesku. A práve v zimnom čase, keď prichádza na rad výmena ľahkých letných krémikov za mastnejšie a hutnejšie krémy, séra či oleje, nastáva otázka, ako takúto pleť ošetriť.

Odpoveď sú ľahké séra. Keďže ťažké krémy slúžia prioritne ma premastenie suchej pleti, v prípade tej mastnej by mohli spôsobiť už spomínané upchatie pórov, čo následne vedie k ešte väčšej mastnote. Naproti tomu ľahké sérum sa do pokožky vstrebe jednoduchšie, nezaťaží ju a čo je hlavné – nemusíte sa báť, že by bolo neúčinné. Séra totiž obsahujú väčšiu koncentráciu liečivých látok ako krémy, a teda vašej pleti doprajú to čo potrebuje bez toho, aby ju dramaticky zaťažili.

Ako to vlastne celé prebieha

V zimnom období býva vzduch nie len chladný, ale na počudovanie naša pleť ho vníma aj ako suchý. V zime je vlhkosť vo vzduchu menšia, a to nie len vonku ale samozrejme v dôsledku kúrenia i vnútri. Škodia vám oba varianty, ale tiež často dochádza k ich kombinácií v podobe častého prechodu z vonku do vnútra a naopak. Ide teda o časté striedanie tepla a zimy bez vlhkosti, čo je pre pleť naozaj teror.

Zoznam vašich pomocníkov

Nezúfajte, MEDICAL BEAUTY for Cosmetics má pre vás ako vždy odpoveď, a nie jednu.

Tu je zoznam našich TOP výrobkov, ktoré vám starostlivosť o pleť v nasledujúcich mesiacoch určite uľahčia:

  1. ULTRA SENSITIVE 24 H KRÉM – napomáha upokojeniu pokožky, pomáha pri podráždení, redukuje začervenanie a čo viac- znižuje hĺbku vrások.
  2. PORENVERFEINERNDES & MATTIERENDES Elixír na zmenšenie pórov a zmatnenie pleti – jeho hlavnou úlohou je zabrániť nadmernej tvorbe kožného mazu a tak zmatňujuje a hydratuje pleť.
  3. ULTRA SENSITIVE SOS Elixír – intenzívny aktívny koncentrát opäť poteší najmä citlivú pokožku, pretože ju nie len upokojí a zmierni jej podráždenie ale ju i vyživuje a posilňuje jej odoslnosť.
  4. ANTI-LIPPENFÄLTCHEN Krém na pery proti vráskam – ktorý slúži najmä na zabránenie tvorby vrások v okolí vašich pier, no dodáva im aj potrebnú hydratáciu, čo v zime poteší každé pery.

Ako vidíte, určite máte z čoho vyberať. Avšak treba mať stále na pamäti i to, že to ako naša pleť vyzerá, máme vo veľkej miere vo vlastných rukách, a určite to nie je len o počasí. Preto dbajte na dostatok spánku, zdravú stravu i pitný režim  a poďakuje sa vám nie len vaša pleť ale i telo.