Problémy s pigmentáciou sú známe každému z nás bez ohľadu na vek. Predovšetkým jarné a letné mesiace a s nimi spojené slnečné lúče vytvárajú v našej pokožke zmeny. Pigmentové škvrny, svetlé, tmavé, malé aj veľké môžu byť kozmetickým a v niektorých prípadoch i nebezpečným problémom.

Prečo vznikajú?

Pigmentové škvrny na koži vznikajú nadmernou tvorbou melanínu v kožných bunkách. Môžu vzniknúť na čele, v okolí očí či úst, na brade, ramenách i rukách. Za vznik nežiadúcej pigmentácie je priamo spoluzodpovedné slnko, v niektorých prípadoch hormonálne zmeny, antikoncepcia či kombinácia liekov alebo kozmetické zákroky.

Ako proti ním bojovať, či dokonca im predchádzať?

Dobrou správou je, že pigmentové škvrny možno nielen liečiť, ale im aj do značnej miery predchádzať.

Základnou ochranou pred nežiadúcimi účinkami slnka je opaľovací krém s vysokým ochranným faktorom. Predovšetkým permanentne odhalené časti pokožky ako tvár či ruky treba intenzívne chrániť počas celého dňa.

Nielen ako ochrana tváre výborne poslúži Sun Protect Pleťový denný krém 50. Intenzívne vyživujúci pleťový krém s SPF 50 pre okamžite účinnú UVA a UVB ochranu má ľahkú textúru, je vhodný pre citlivú pleť a poskytuje výnimočnú ochranu pred slnkom a vlhkosťou.

SUN PROTECT Pleťový krém 50 obsahuje extra vlhkosť, ktorá kompenzuje stratu vody zo slnka. Pleť tak získa rovnomerné, atraktívne opálenie, ktoré vás bude sprevádzať ešte dlhšie.  Je vhodný aj ako bežný denný krém v prípade potrebnej slnečnej ochrany a môže sa aplikovať pod make-up.

V lete je naša pleť citlivejšia vplyvom intenzívneho slnečného žiarenia. Je preto vhodné starostlivosť doplniť o produkty, ktoré výdatne hydratujú, pôsobia regeneračne, pleť ochraňujú a pomôžu aj s vráskami.

Jedným z takých je CARE & PROTECT – Luxusná starostlivosť o ruky proti starnutiu. Tento extra bohatý krém na ruky sme vyvinuli pre viditeľne mladšie vyzerajúce, hodvábne jemné ruky. Jeho omladzujúca formula pomáha znížiť hĺbku vrások, pôsobiť proti tvorbe pigmentovým škvŕn a zabrániť predčasnému starnutiu pokožky.

Nezanedbateľná je aj starostlivosť o okolie očí. Bohaté zloženie očného krému LIFT & REPAIR pôsobí na viditeľne hladší, mladší a vitálnejší vzhľad očného okolia. Jeho unikátne zloženie napomáha vyhladeniu očných vrások, redukuje vačky a tmavé kruhy. Dobre pôsobí proti podráždeniu očného okolia a poskytuje mu aj nevyhnutnú vlhkosť, vďaka čomu sa namáhaná koža upokojí.

Obsahuje prémiovú aktívnu látku Brightenyl, ktorá redukuje UV škvrny, viditeľne rozjasňuje hyperpigmentáciu, redukuje príznaky sčervenania (až o 60 %) a vo všeobecnosti zabezpečuje jasnejší a žiarivejší vzhľad pleti.

Medical Beauty For Cosmetics obsahuje účinné látky ako kyselina hyalurónová, kolagén, hodvábny proteín, antarcticine, revivyl a ďalšie, ktorých pozitívne účinky sú klinicky preukázané a zabezpečia, že aj z citlivej pokožky sa stane dokonale zdravá a žiarivá pleť.